Winnaars Communication Award

Winnaar 2019 Zeynep Dag
Bedrijf Alzúarr
Functie Oprichter en directeur
Voorgedragen door
EZVN

Zeynep heeft de jury overtuigd met haar verhaal over hoe zij haar reis naar realisatie van haar droom heeft vormgegeven en beleefd. Diep onder indruk is de jury van haar doorzettingsvermogen, durf, kracht en enthousiasme, waarmee ze uiteindelijk een wereldmerk wist op te zetten en zich zelf volledig onafhankelijk kon maken. Haar lef en creativiteit worden gereflecteerd in haar schoenontwerpen waarmee ze vervolgens via social media een grote schare fans en trouwe klanten heeft weten te bereiken.

Voor Zeynep staat de hak van de schoen symbool voor vrouwelijke kracht en doorzetting en hoopt met ontwerpen en ondernemerschap dan ook jonge meiden te enthousiasmeren en zelfvertrouwen te geven om ook een carrière op te bouwen.

Doordat zij niet in hokjes denkt, creëert zij nieuwe inzichten en verbindingen die de bestaande merken ontberen en waardoor ze in staat is om heel diverse groepen mensen aan zich te binden. Een echt mensen mens en zij durft zich kwetsbaar op te stellen.

Veel energie steekt zij in het meenemen van anderen in haar successtory, want naast haar reguliere werkzaamheden zet zij zich ook belangeloos in voor maatschappelijke initiatieven en probeert zij het verschil te maken door les te geven aan de hogeschool en zelfs haar eigen academy op te richten om zo ook de kansarmen een mogelijkheid te geven te leren van haar verhaal.

Volgens de jury is Zeynep een allround persoonlijkheid die met haar creatieve energie en charmante persoonlijkheid zakelijk veel succes weet te behalen en daarbij ook nog een leuk en gewaardeerd mens weet te blijven. Een Sociaal maatschappelijk betrokken onderneemster met oog voor detail en een welhaast on-Nederlands gevoel voor show en drama.

Winnaar 2018 Rutger van Zuidam
Bedrijf DutchChain BV (Blockchaingers.org)
Functie Oprichter en directeur
Voorgedragen door
Bencom Group

Rutger wist met zijn persoonlijkheid en toegankelijke verhaal de jury te verrassen. Hij heeft aangetoond dat een complex onderwerp als Blockchain maatschappelijk relevantie heeft met veel nieuwe mogelijkheden, maar ons als maatschappij ook stelt voor nieuwe uitdagingen en complexe beslissingen.
Hij heeft het onderwerp niet alleen nationaal maar ook internationaal op de kaart gezet door met meerdere partners grote bijeenkomsten rondom dit thema te organiseren in Groningen. Daarmee draagt hij ook actief bij aan het positief op de kaart zetten van deze provincie en stad als ICT hub.
Zijn losse omgangsstijl combineert hij met een gezonde dosis vakkennis en humor om zo ten positieve een verschil te kunnen maken. Volgens de jury is Rutger een allround persoonlijkheid die met zijn vakkennis, benaderbaarheid en prettige persoonlijkheid effectief weet te handelen.

Daarbij is hij voor 100% een leuke en aangename persoonlijkheid die de absolute gunfactor vertegenwoordigt op een complex dossier waar Nederland de komende jaren nog veel mee te maken krijgt.

Winnaar Communication Award 2018
Winnaar 2017 Sharon Breidel
Bedrijf KLM
Functie Manager Joint Functional Support Desk KLM en Air France, Distributed Services
Voorgedragen door Etnische Zaken Vrouwen Nederland

Sharon heeft de jury overtuigd door haar durf, kracht en enthousiasme, waarmee ze in een ingewikkelde organisatiestructuur een toegankelijke en effectieve managementstijl weet te implementeren. Doordat zij niet in hokjes denkt, creëert zij nieuwe inzichten die de kwaliteit van haar afdeling verbeteren en waardoor ze meer rendement behaalt. Een echt mensen mens en zij durft zich kwetsbaar op te stellen. Veel energie steekt zij in het meenemen van haar teamleden in de customer journey, daarmee verbetert zij de klanttevredenheid en creëert ze verbinding in een multi-cultureel team wat zij in Parijs aanstuurt. Naast haar reguliere werkzaamheden zet zij zich ook belangeloos in voor andere maatschappelijke initiatieven en probeert zij het verschil te maken. Volgens de jury is Sharon een allround persoonlijkheid die met haar energie en charmante persoonlijkheid effectief weet te handelen en daarbij een leuk en gewaard mens weet te blijven. Sociaal maatschappelijk betrokken, goede lijnmanager, prettige collega en in alles wat ze doet “100% aan”!

Winnaar Communication Award 2017
Winnaar 2016 Maurits Huisman
Bedrijf TNO
Functie Business Developer
Voorgedragen door de heer ir. J.H. Hoegee

Met zijn persoonlijkheid wist hij de jury te verrassen. Hij heeft aangetoond een complex project met meerdere partners, in verschillende landen te kunnen sturen en leiden naar resultaat, met oog voor de interpersoonlijke verhoudingen en altijd opererend vanuit de verbinding. De jury ziet in Maurits een talent dat de BV Nederland verder kan brengen op het gebied van technologie en water. Twee voor Nederland ontzettend belangrijke beleidsterreinen.

Winnaar Communication Award 2016
Winnaar 2015 Niek Hammer
Bedrijf Hotel Okura Amsterdam
Functie General Manager F&B
Voorgedragen door Nice to Meat B.V.

Met zijn verbindende karakter, empathie en oprechtheid wist hij de jury te overtuigen. In de complexe hiërarchische cultuur van het Okura Hotel weet Niek verschillende afdelingen, maar ook jong en oud met elkaar te verbinden. Doordat hij niet in hokjes denkt, creëert hij nieuwe inzichten. Inzichten die de kwaliteit van het hotel verbeteren en meer rendement behalen. Niek hecht veel waarde aan de ziel en kernwaarden van het hotel en brengt deze naar buiten via de teams die hij begeleidt. Hij steekt veel energie in zijn mensen en dat maakt hem een gewaardeerde collega. En toch is hij ondanks al zijn successen heel bescheiden en ‘gewoon Niek’ gebleven.

Winnaar Communication Award 2015
Winnaar 2014 Sandra Ballij
Bedrijf Ctalents en Ctaste
Functie Owner, shareholder and founder
Voorgedragen door ItaQ Interim Professionals B.V.

Sandra Ballij wist met haar originaliteit, passie en gedrevenheid de jury te overtuigen van haar innovatieve concept, waarbij blinden en slechtzienden in het compleet donkere Ctaste restaurant werken. Daarnaast probeert ze met haar onderneming Ctalents een match te maken tussen mensen met een fysieke achterstand en diverse bedrijven in Nederland. Ze weet hierbij zelfs binnen te dringen bij organisaties als het UWV, wat veel doorzettingsvermogen vergt. De jury raakte geïnspireerd door het feit dat Sandra Ballij haar baan in de financiële dienstverlening opzij zette om haar hart en motto te volgen: “that one day all phisically and sensory challenged people willing to participate and exel, will be sonsidered as talent and therfore of significant commercial value”. Dit sluit naadloos aan bij onze communicatiefilosofie: ‘Daar waar goede mensen elkaar ontmoeten, ontstaan mooie dingen.’

Winnaar Communication Award 2014
Winnaar 2013 Valentine van der Lande
Bedrijf TenPages
Functie Oprichtster en directrice
Voorgedragen door Wealtheon

Valentine heeft de jury overtuigd door haar durf, kracht en enthousiasme, waarmee ze auteurs een kans geeft het grote publiek te bereiken en met haar baanbrekende initiatief de gevestigde uitgeverswereld wakker te schudden en mee te krijgen. Haar unieke communicatieconcept, gericht op de grote groep latente schrijvers in Nederland, gaf de jury de overtuiging dat zij zich midden in de rode stip van de communicatie bevindt. Valentine biedt beginnende schrijvers een serieuze kans om met hun werk een lezerspubliek ter bereiken. Aspirant schrijvers kunnen de outline van hun verhaal in 10 pagina’s inleveren bij TenPages.com. Andere aspirant schrijvers bepalen welke schrijver zijn of haar volledige werk naar de uitgever mag brengen. Zij betalen €5,00 voor een aandeel in het manuscript. Als er binnen vier maanden 2.000 aandelen zijn verkocht, wordt het boek uitgegeven door een reguliere uitgeverij.

Winnaar Communication Award 2013
Winnaar 2012 Emmelie Koster
Bedrijf No Man’s Art Gallery
Functie Eigenaar
Voorgedragen door Martijn Bos, Boska Holland

Emmelie wist de jury te overtuigen van haar bijzondere talent en authentieke persoonlijkheid. Ze is volgens de jury een echte communicator, een terechte winnaar en een fascinerende ambassadeur van de Communication Award. Emmelie sprong in het diepe na het afronden van haar Europese master Recht en Economie. Hoewel ze een mooie carrière in de advocatuur voor zich had, zag ze daarvan af en trad buiten de gebaande paden. Zonder startkapitaal en kennis van de kunstwereld heeft ze het unieke en avontuurlijke concept ‘No Man’s Art Gallery’ in het leven geroepen. De jury heeft veel bewondering voor de wijze waarop Emmelie jonge kunstenaars over de hele wereld een kans geeft te exposeren voor een groot internationaal publiek van kunstliefhebbers. Haar verhaal is pakkend, vindt de jury. Emmelie legt verbindingen, heeft een enorm inlevingsvermogen en spreekt de taal van de wereld.

Winnaar Communication Award 2012
Winnaar 2011 Ben Woldring
Bedrijf Bencom Group
Functie Directeur/eigenaar
Voorgedragen door Gert Selles

Tijdens de high tea, voorafgaand aan de 50e Nationale Haringpartij, is voor de achtste keer de Communiation Award uitgereikt. Ben Woldring, eigenaar van de Bencom Group, is de trotse winnaar van de award. Hij wist de deskundige jury, bestaande uit juryvoorzitter Hans Plesman en leden Henk de Breij, Frank Houben en Aart van Veller, winnaar van vorig jaar, te overtuigen met zijn bijzondere talent en authentieke persoonlijkheid. Ben is bekroond met een oorkonde, een jaarlijkse uitnodiging voor de Nationale Haringpartij en een reischeque, aangeboden door Van Helden Travel.

Winnaar Communication Award 2011
Winnaar 2010 Aart van Veller
Bedrijf wij zijn Koel en Cool Endeavour
Functie Directeur/eigenaar en partner
Voorgedragen door Martijn Bos, Boska Holland

Aart heeft na een Noordpoolreis in het kader van klimaatveranderingen besloten om er zijn missie van te maken om grote merken te helpen om de overstap naar duurzame productie en distributie te versnellen. Dit heeft geresulteerd in zijn inmiddels 15 medewerkers tellende organisatie Wij Zijn Koel. Aart is sinds 2009 Partner in Cool Endeavour. Daarnaast is hij mede-initiatiefnemer van Cleandrinks, de eerste netwerkborrel voor duurzame ondernemers.
Aart heeft de jury overtuigd door de opbouw van zijn betoog. Het was helder, goed geformuleerd, hij is in staat om een onderwerp van dergelijke abstractie heel concreet te maken, hij gaf blijk van bijzonder goede formulering van zijn missie en visie en bleek over een zeer goed luisterend vermogen te beschikken.

Winnaar Communication Award 2010
Winnaar 2009 Jasper Rijnders
Bedrijf KPN-Getronics
Functie Client Director
Voorgedragen door de heer B.W. Toetenel, Getronics

Jasper Rijnders is een jonge jurist, die werkt als Client Director binnen KPN-Getronics en heeft daarbij de taak om de relatie Overheid en KPN-Getronics verder te helpen verbreden en verbeteren. Hij weet op de juiste niveaus de mensen met elkaar in contact te brengen en de contacten vervolgens goed te onderhouden. De jury was erg onder de indruk van het enthousiasme en het niveau waarop Jasper, op zijn jonge leeftijd opereert. Rijnders werd omschreven als een bruggenbouwer tussen het bedrijfsleven en de overheid.

Winnaar Communication Award 2009
Winnaar 2008 Maarten Bakker
Bedrijf Productie Eenheid Noord van NedTrain
Functie Productiemanager
Voorgedragen door de heer dr. ir. A.W. Veenman,
Nederlandse Spoorwegen N.V.

Maarten Bakker viel op doordat hij een cruciale bijdrage levert aan de samenwerking tussen verschillende afdelingen door heldere en begrijpelijke taal te gebruiken. Bakker heeft zich niet laten beïnvloeden door negativisme en interne kritiek maar hij heeft door hard te werken, te praten en te luisteren het vertrouwen tussen de mensen en de verschillende afdelingen kunnen herstellen.

Winnaar Communication Award 2008
Winnaar 2007 Esther Herber-Zey
Bedrijf Koninklijke Horeca Nederland
Functie voorzitter sector Discotheek
& Zaalbedrijven
Voorgedragen door de heer mr. E.M. van Zelm,
Van Zelm C.S. Advocaten

Met een aantal succesvolle initiatieven op het gebied van onder meer het deurbeleid en ‘discotheekeigenaar wordt docent’, is Esther volgens de jury in staat om de dialoog tussen gemeenten, bedrijfsleven en overheid te bevorderen. Voormalig minister Verdonk is zelfs op uitnodiging van Esther een avondje mee gaan stappen waardoor haar beeldvorming over jongeren en uitgaan positief is beïnvloed.

Winnaar Communication Award 2007
Winnaar 2006 Niels Korthals Altes
Bedrijf GreenSeat
Functie Oprichter/directeur
Voorgedragen door de heer L.E. Ouwehand,
Koninklijke Ouwehand B.V.

Niels Korthals Altes viel op omdat hij zijn hart volgde door zich volledig in te zetten voor natuur en milieu. Milieu is geen sexy onderwerp, maar hij weet dit onderwerp heel interessant te verpakken. Het vermarkten van een maatschappelijke doelstelling als zakelijke dienst is bijzonder knap gevonden en is een teken van gedurfd ondernemerschap.

Winnaar Communication Award 2006
Winnaar 2005 Paulien Ruiter
Bedrijf Pour Vous Parfumerie
Functie Directrice
Voorgedragen door de heer R. Ruiter, Lancaster group
The Netherlands B.V.

Paulien Ruiter is een jonge, ambitieuze onderneemster in hart en nieren. Zij heeft haar ondernemersgeest gecombineerd met haar communicatiekwaliteiten; een vervijfvoudiging van de oplage van het Pour Vous Magazine, het onderhandelen met diverse partijen en het substantieel vergroten van het aantal winkels. De doortastende manier waarop Paulien ervoor gezorgd heeft dat Pour Vous Madame weer op de kaart staat en nieuw elan heeft gekregen zorgden ervoor dat zij opviel als talent.

Winnaar Communication Award 2005
Winnaar 2004 Martijn Bos
Bedrijf Boska Holland B.V.
Functie Client Director
Voorgedragen door mevrouw drs. A.M.H. de Jong, Match B.V.

Martijn Bos beschikt over de gave om mensen te bewegen voor een ‘eenvoudige’ kaasschaaf. Dit getuigt van echt ondernemerschap. Hij weet met enthousiasme een missie over te brengen en is als ondernemer goed bezig. De jury vindt het knap dat zo’n jonge ondernemer mensen zo kan enthousiasmeren. Martijn is dynamisch, in balans en handelt met respect voor anderen.

Winnaar Communication Award 2004