Nieuws

11 december 2018

The best of the best!

De Stichting Hollandse Haringpartij is trots op de vermelding van De Nationale Haringpartij als een van de beste netwerkevents in de Benelux in de LXRY List 2019!

NATIONALE HARINGPARTIJ, HAARZUILENS, NEDERLAND
Het oudste landelijke netwerkevenement van Nederland! Sinds 1961 ontmoeten afgevaardigden van het Koninklijk Huis, politici, ambassadeurs, captains of industry en society elkaar elk jaar in juni om de komst van de Hollandse Nieuwe in te luiden. Onder het genot van een volvette haring en korenwijn komen nieuwe ontmoetingen en duurzame verbindingen tot stand. Van de vele haringpartijen die in Nederland georganiseerd worden, was die in de tuin van kasteel Nyenrode in

Breukelen lange tijd het neusje van de zalm, om in visserstermen te blijven. Sinds de verhuizing naar Kasteel de Haar in Haarzuilens, waar de haring in de beginjaren al werd uitgedeeld, is dat hét podium waar heren in tenue de ville en dames met charmante hoedjes samenscholen.
© RON ESKENS SOOWPICTURES

Wilt u ook uw trots delen met uw achterban, dan kunt u dit doen door deze website pagina met hen te delen of te verwijzen naar onze LinkedIn pagina middels deze link.

The best of the best

2 juli 2018

Zonovergoten 57e editie!

Wat een prachtige editie, de 57e Nationale Haringpartij! Op woensdag 20 juni ontmoetten representanten van het Koninklijk Huis, de Nederlandse politiek, buitenlandse ambassades, het bedrijfsleven, de society, media en cultuur elkaar in de idyllische tuin van Kasteel de Haar. Waar in de stralende zon werd genoten van de nieuwe haring. De Nationale Haringpartij heeft het breedste publiek, het mooiste decor en de oudste traditie. Een traditie van 57 jaar om precies te zijn. En dat maakt het de moeder van alle haringpartijen.

Na de High Tea, de exclusieve voorontvangst voor Corporate Members van de Nationale Haringpartij, was het tijd voor hét grote feest van de informele ontmoeting. De kasteeltuin stroomde vol met oude bekenden en nieuwe gezichten. Allen gekleed in tenue de ville en de dames uitgedost met de prachtigste hoedjes. Onder het genot van een drankje en volvette haring, gepresenteerd door speciaal geselecteerde visdetaillisten uit het hele land, werd er volop genetwerkt. De Nationale Haringpartij resulteerde daarmee ook dit jaar weer in een vruchtbare bodem voor nieuwe ontmoetingen en duurzame verbindingen.

Zonovergoten 57e editie!

21 juni 2018

Rutger van Zuidam wint (gouden) Communication Award

Deze editie van de Communication Award heeft een gouden randje: in 2018 vieren we ons derde lustrum! De winnaar van deze gouden editie is Rutger van Zuidam, ondernemer (oprichter & directeur) DutchChain BV (Blockchaingers.org).

Rutger wist met zijn persoonlijkheid en toegankelijke verhaal de jury te verrassen. Hij heeft aangetoond dat een complex onderwerp als Blockchain maatschappelijk relevantie heeft met veel nieuwe mogelijkheden, maar ons als maatschappij ook stelt voor nieuwe uitdagingen en complexe beslissingen.

Lees meer

Rutger van Zuidam wint gouden Communication Award

21 juni 2018

Viswinkel Peter Tol uit Amsterdam wint haring-presentatiewedstrijd

Acht uitverkoren visdetaillisten toonden gisteren de fijne kneepjes van het vak tijdens de zonovergoten 57e Nationale Haringpartij. Viswinkel Peter Tol uit Amsterdam was één van de deelnemers aan de haringpresentatiewedstrijd en ging er vol trots met de eerste prijs vandoor. 

De enthousiaste jury – bestaande uit juryvoorzitter Ad van Liempt (journalist, auteur, programmamaker), jurylid Mr. I Gusti Agung Wesaka Puja (ambassadeur van Indonesië), jurylid Aukje Kuypers (directeur Kuijpers en zakenvrouw van het jaar 2018) en jurylid R. Lieuw A Sie (consul generaal van de Republiek Suriname) – heeft alle deelnemende visdetaillisten vakkundig beoordeeld op uitstraling en presentatie van de haring.

Het enthousiasme bij het team van Viswinkel Peter Tol spatte ervan af. En dat we hier te maken hebben met échte vakmensen bleek wel uit het verhaal over het innovatieve mesje dat vorig jaar door henzelf is ontworpen en wordt gebruikt om de haring schoon te maken. Het nieuwe haringsnijden ten top! Ook de aangeklede kraam, volledig in Volendamse sferen, maakte indruk op de jury. Met rood-wit-blauwe vlaggen, verschillende smaakvolle haringhapjes, speciale korenwijn kaviaar en het jonge team in klederdracht.

Viswinkel Peter Tol ontving naast een mooie prijsbeker en oorkonde ook een reischeque, aangeboden door Gi Travel. Daarnaast ontving de winnaar de ‘Henny ten Brink’-wisselbokaal. Hiermee is de detaillist volgend jaar automatisch weer uitgenodigd om de titel te komen verdedigen. De huldiging van alle visdetaillisten op het podium werd afgesloten met een muzikale ode van
feestband Kleintje Pils.

2018 Viswinkel Peter Tol

1 juli 2018

15 jaar Communication Award

Nationale Haring Partij 15 jaar Communication Award

Dit jaar vieren we 15 jaar Communication Award!

Bij gelegenheid van de start van het haringseizoen organiseert de Stichting Hollandse Haringpartij al sinds 1961 jaarlijks de Nationale Haringpartij.

Dit oudste informele communicatie-evenement van Nederland vindt kort na de binnenkomst van de nieuwe haring plaats op Kasteel de Haar, Utrecht te Haarzuilens. De typische Nederlandse traditie gebruikt de Stichting al meer dan 50 jaar om mensen op topniveau met elkaar in contact te brengen. Naast deze functie als netwerkplatform, is de Stichting er veel aangelegen om maatschappelijk relevante onderwerpen bespreekbaar te maken en kennis te delen. Thema’s zoals; milieu, energy, diversiteit, cyber security en migratie zijn onder andere de vraagstukken waarop de Stichting mensen bij elkaar brengt.

Dit alles onder het motto: ’waar goede mensen elkaar ontmoeten, ontstaan mooie dingen’.

De Stichting huldigt jong Nederlands talent via de Communication Award. Elk jaar wordt een volgende jonge generatie verbinders gespot voor de ‘BV Nederland’. Dit jaar reikt de Stichting voor het 15e jaar de tijdens de High Tea voorafgaand aan de Nationale Haringpartij de Communication Award uit aan een communicatietalent en viert daarmee haar lustrum! Met bijzondere talenten door de jaren heen is er een heel diverse en aansprekende mix bereikt van prijswinnaars en genomineerden die allen in de BV Nederland staan voor de kernwaarden van verbinding en communicatie. Kortom, we kijken uit naar een heel bijzondere editie tijdens de Nationale Haringpartij.