Home

Elk jaar in juni, wanneer de zomer intreedt en de haring in optima forma is, vindt het oudste netwerkevenement van Nederland plaats: de Nationale Haringpartij. Dit feest van de informele ontmoeting vormt een vruchtbare bodem waarop sedert 1961 duurzame verbindingen en verbintenissen ontstaan. Het is dé plek waar het palet van ons land elkaar ontmoet en de komst van de Hollandse Nieuwe Koningsharing feestelijk inluidt.

De 59e Nationale Haringpartij vindt plaats op woensdag 24 juni 2020.

De gehele samenleving is breed vertegenwoordigd in onze community: van bedrijfsleven en maatschappelijk middenveld tot NGO’s, overheid, kunst en sport. Onder het motto: ’waar goede mensen elkaar ontmoeten, ontstaan mooie dingen’. 

De formule is in de kern nooit veranderd. De vaste ingrediënten, waaronder de haring, charmante hoeden, de muziek en ontspannen sfeer, dragen elk jaar opnieuw bij aan het grote succes. De visdetaillisten, afkomstig uit alle windstreken van het land, presenteren de nieuwe haring.

Naast deze functie als netwerkplatform, zijn we ons tevens bewust van onze corporate social responsibility: we vinden het belangrijk om maatschappelijk relevante onderwerpen bespreekbaar te maken. Thema’s zoals milieu, carbon, energy, diversiteit en migratie zijn onder andere de vraagstukken waarop we elkaar moeten uitdagen. 

De Stichting heeft ook oog voor jong talent. Via de Communication Award wordt elk jaar een volgende jonge generatie verbinders gespot voor de ‘BV Nederland’. 

Kortom, de Nationale Haringpartij staat middenin de samenleving en draagt bij aan een maatschappelijk verantwoorde maatschappij.

Nationale Haringpartij netwerkevent